KUAH
4) Sedia dihidangkan bersama bahan-bahan lain.
Resepi Yong Tau Fu | Mudah dan Sedap
![]() |
gambar hiasan |
Bahan-bahan Sos:
15 tangkai cili kering - kisar halus
1 keping gula melaka
Sedikit belacan
1 cawan air
1 sb tepung jagung - digaul bersama air
Sedikit bijan
Serbuk perasa (jika suka)
Garam
Secubit gula
Sedikit belacan
1 cawan air
1 sb tepung jagung - digaul bersama air
Sedikit bijan
Serbuk perasa (jika suka)
Garam
Secubit gula
Cara Penyediaan:
1) Masukkan air ke dalam periuk, kemudian masukkan gula melaka, cili kering yang telah dikisar dan belacan.
2) Setelah mendidih masukkan larutan tepung jagung, kemudian masukkan bijan, seterusnya masukkan serbuk perasa, garam dan gula.
3) Setelah mendidih, angkat dan tutup api.
3) Setelah mendidih, angkat dan tutup api.
4) Sedia dihidangkan bersama bahan-bahan lain.
Bahan-bahan lain:
1) Combo Steamboat Selection (optional)
2) Tauhu Kering
3) Cendawan (apa-apa jenis pun boleh)
4) Sayur Kangkung (apa-apa jenis pun boleh
5) Isi ayam / udang
6) Pelbagai jenis bebola (ayam/udang/sotong/daging)
2) Tauhu Kering
3) Cendawan (apa-apa jenis pun boleh)
4) Sayur Kangkung (apa-apa jenis pun boleh
5) Isi ayam / udang
6) Pelbagai jenis bebola (ayam/udang/sotong/daging)
Cara Penyediaan:
1) Basuh bersih semua bahan-bahan, asingkan ke dalam bekas ikut kategori bahan.
2) Sedia dimakan bersama soso steamboat.
Selamat Mencuba
Selamat Mencuba
0 comments: