MAKANAN LAUT
Resepi Udang Goreng Butter | Mudah dan Sedap
Bahan-Bahan:
5 ekor udang besar (harimau)
125 gram butter (mentega)
6 biji telur (kuning sahaja)
5 tangkai cili kering - dihiris halus
5 helai daun kari
Serbuk perasa (jika suka)
Minyak masak secukupnya
6 biji telur (kuning sahaja)
5 tangkai cili kering - dihiris halus
5 helai daun kari
Serbuk perasa (jika suka)
Minyak masak secukupnya
Cara Penyediaan:
1. Panaskan kuali masukkan minyak yang banyak dan goreng udang hingga kekuningan. Angkat dan toskan.
2. Panaskan butter dan minyak dalam kuali kemudian masukkan telur kuning dan kacau perlahan-lahan sehingga telur menjadi bertali.
3. Kemudian masukkan cili kering, daun kari serta serbuk perasa secukupnya.
4. Masukkan udang kacau dengan rata.
5. Siap dan sedia untuk dihidangkan.
Selamat Mencuba
0 comments: