MAKANAN LAUT
Resepi Udang Bakar Cheese
Bahan-bahan:
300 gram udang - yang telah dibersihkan dan kalau boleh saiz besar
Sedikit mentega
Keju mozzarella
Sedikit garam
Sedikit serbuk lada sulah
Cara Penyediaan:
1. Mula-mula sekali, udang yang telah dibersihkan tu, belah bahagian belakangnya.
2. Pada masa yang sama, campurkan keju mozzarella, mentega, garam dan lada sulah dalam satu bekas.
3. Setelah itu, letakkan bahan campuran tersebut pada belahan udang dan dibahagian kaki udang.
4. Kemudian bolehlah susun atas pemanggang dan bakar untuk 10-12 minit atau sehingga masak.
5. Keju akan cepat cair, jadi kalau biar lama-lama nanti hangit plak cheese tu. Kena agak la bila udang dah keperangan tu maksudnya dah masak la tu.
Selamat mencuba
0 comments: